Various
Address:
Hovevei Tsiyon St 55, Tel Aviv-Yafo, Israel
Category:
Placement:
City:
Country:
Shape:
Material:

Click here for a map that contains other items in the area.
On the sign:
חובבי ציון 55 | حوقيقي تصيون ٥٥ | Hovevei Zion 55

הבניין תוכנן על ידי אדריכל שלמה גפשטיין בשנות ה-30 של המאה העשרים והוקם באזור תכנית גדס בחלק מבלוק מגורים שהקיף את בית החרושת ההיסטורי ללבני סילקט (כיום באתר זה בית כלל). המבנה הוכרז לשימור מתוקף תכנית השימור וממוקם באזור ההכרזה כאתר מורשת תרבות עולמית על ידי אונסק"ו.
המבנה תוכנן כבית דירות בסגנון בנלאומי טיפוסי ומתאפיין בעקרונות אדריכליים של חלוקה בנפחי בנייה א-סמטריים מוסטים המודגשים באלמנטים של מרפסות בולטות וחלונות סרט אופקיים.
בשנים 2014-2015 נעשו עבודות שיקום ושימור, אשר כללו תוספת חניון תת קרקעי והוספת קומה אחת למבנה המקורי, בתכנון האדריכל נאור מימר ובביצוע יזמי הפרויקט מיכאל ומאיה כהן.

The building was designed by architect Shlomo Gepstein in the 1930s and was built in the zone of the Geddes plan, as part of a residential block that surrounded the historic silicate brick factory (now the site of Beit Clal). The building was listed for preservation during the preservation plan and is located within the UNESCO declared area.
The building was designed as a residential apartment building in the typical international style that is characterized by the architectural principles of division in hidden building spaces that are emphasized by elements such as prominent balconies and horizontal ribbon windows.
During 2014-2015, the refurbishment work, which included building an extra floor and an underground parking, was carried out by Architect Naor Mimar and by project promoters Michael and Maya Cohen.

خطط المهندس المعماري شلومو جوفشتاين المبنى في سنوات الثلاثينات من القرن العشرين ، وأقيم في منطقة برنامج مخطط العين " جلس " كجزء من مجمع سكني أحاط المصنع التاريخي لطوب سيليكات ( يتواجد بيت كل حالياً في هذا الموقع ) . أعلن عن المبنى للصيانة والحفاظ عليه بحكم برنامج الحفاظ على المباني ويقع في منطقة الإعلان كموقع تراث عالمي من قبل اليونسكو خطط الميني كمنزل شقق سكنية على الطراز الدولي النموذجي ويتميز بمبادئ هندسة معمارية لتقسيم الأحجام المنحرفة في البناء والتي يتم إبرازها بعناصر من الشرفات البارزة وشريط من النوافذ الأفقية . جرت أشغال ترميم وصيانة في الأعوام ۲۰۱4 - ۲۰۱۵ ، شملت إضافة موقف تحت الأرض وإضافة طابق واحد للمبنى الأصلي ، بتخطيط المهندس المعماري نزور ميمر ، وتنفيذ المبادرين للمشروع ميخال ومايا كوهن .

מבנה לשימור בעיר הלבנה
סמל העיר הלבנה, סמל העיר תל אביב, לוגו מורשת עולמית, סמל אונסקו
Photography:
Add comments, corrections, or missing information. After clicking the "Submit" button you will be taken to a page where you will be required to specify your name and email address.
Please note, you do not need to specify details about the item, these details will be automatically added


Comments:
A photograph of the building was made that day Click for a larger image

Translation of the text on the sign:
A building for preservation in the White City
Symbol of the White City, Symbol of the City of Tel Aviv, World Heritage Logo, UNESCO emblem





The ultimate street signs and house numbers site

Initiating the site - Eli Zvuluny - Programming and building the site Possible Worlds Ltd. Possible Worlds Ltd. © 2019

© ALL RIGHTS RESERVED - The site and its content are copyright protected. The full copyrights of the site's content belong to Eli Zvuluny. All images in the site (unless another photographer is mentioned) were taken by Eli Zvuluny that has the full copyrights on them. The use of any images or other materials included herein, in whole or part, for any purpose is expressly prohibited without the written permission of Eli Zvuluny. .